QUANT SUCRE LLIURE INGERIM DIARIAMENT? • Acupuntura Wu Wei

QUANT SUCRE LLIURE INGERIM DIARIAMENT?

 In Dietoterapia

En aquest article, la nostra dietista, Meritxell Martín, ens apropa una mica més el coneixement sobre quant sucre hauriem de consumir i quant en consumim en realitat.

Primer de tot, hem de definir què significa el terme “sucre lliure”. Doncs bé, aquest terme inclou tots els monosacàrids (glucosa i fructosa) i els disacàrids (sacarosa) afegits als aliments, és a dir, aquell sucre addicionat pels fabricants o consumidors, així com aquells presents de manera natural a la mel, els xarops, els sucs de fruita i els concentrats de sucs de fruita. La OMS (Organització Mundial de la Salut) recomana que un màxim del 10% de la ingesta calòrica total provingui d’aquest tipus de sucre. Si posem un exemple de requeriments calòrics estàndard d’unes 2000 quilocalories diàries, això significaria no sobrepassar de 50 grams de sucre diaris. No obstant, hem de tenir clar que això és un màxim i que el què realment es recomana és no sobrepassar el 5% de la ingesta calòrica total, que representaria un màxim de 25 grams de sucre diaris.

Ara bé, posem un exemple pràctic del què podria ser una dieta occidental d’avui dia:

  • Esmorzar: un bol de llet amb cacau en pols i cereals ensucrats
  • Mig matí: un entrepà d’embotit i un suc envasat
  • Dinar: un plat de pasta amb salsa carbonara i un refresc
  • Berenar: unes galetes de xocolata
  • Sopar: unes torrades amb gall d’indi i un iogurt ensucrat

Molts de vosaltres us sentireu identificats amb aquest tipus de menú o no us sorprendrà. Començant pel fet de que no s’apropa a un patró d’alimentació saludable (fet que ja en parlarem en alguna altra ocasió), conté una quantitat de sucre aberrant, més de 120 grams. Feu comptes, una sola llauna de refresc conté ni més ni menys que 35 grams de sucre.

Hem de conscienciar-nos que un alt consum de sucre està relacionat amb diverses malalties com la diabetis, la obesitat o la hipertensió arterial i que provocar aquests pics d’hiperglucèmia a cada àpat que realitzem no es beneficiós ni a curt ni a llarg termini.

Disminuir el consum de sucre és fàcilment aplicable si deixem de consumir aliments ultraprocessats i comencem a consumir de forma permanent “aliments de veritat”, és a dir, basar gran part de la nostra alimentació en aliments d’origen vegetal com les verdures, les fruites, els tubercles, els llegums, els cereals integrals, la fruita seca o els olis verges com el d’oliva, així com aliments d’origen animal com els ous, el peix, el marisc, la carn i els làctics de qualitat. Properament explicarem què són exactament els productes ultraprocessats, com la indústria alimentària se les empesca per fer-los atractius (i inclús fer-nos creure que són saludables) i quines conseqüències pot tenir el seu consum reiterat a llarg termini.

Si t’interessa venir a fer-te una consulta per millorar la teva dieta i la teva salut, contacta’ns al 93.143.76.94 o al info@acupunturawuwei.es

Recent Posts

Dejar un comentario

Contáctanos

Envíanos un e-mail, contestamos en menos de 24 horas